Watersporten

Voor de actieve vakantieganger is hier genoeg te doen, zoals duiken, snorkelen, en watersporten. Vooral het surfen is erg populair; Aruba staat ook niet voor niets bekend als Windsurfing Capital of the World. Liefhebbers van de surfsport kunnen het beste in juni naar het eiland gaan, want dan vindt er een grote wedstrijd plaats voor surfers uit de hele wereld. Zowel professionele surfers als amateurs dagen elkaar uit tijdens dit wereldtournooi. Verder wordt jaarlijks in augustus de Rembrandt Regatta georganiseerd.
Op ieder strand vindt u wel een aanbieder van allerlei watersportactiviteiten. De meest aangeboden activiteiten zijn de jetskies, de tubes en het parasailen.

Kitesurfen

Tegenwoordig gaan de echte diehards kitesurfen. Je hebt op Aruba surfscholen die u de fijne kneepjes van het kiten kunnen leren. Verwacht niet dat je als beginner al direct de eerste dag op je surfboard kan staan; dit kan wel een paar dagen duren. Na het ‘droog’ oefenen mag je namelijk pas het water in. Ook Willem Alexander en Maxima hebben tijdens hun bezoekje aan Aruba geleerd hoe ze de kite kunnen bedwingen!

Duiken

Aruba kent veel duikscholen. Bij bijna alle duikscholen kunt u uw openwater brevet halen. Bent u al een gevorderde duiker dan heeft u keuze uit de vele duikspots die Aruba telt. Wij adviseren u graag welke duikschool het beste bij u past.

Quatracen

Op veel plaatsen op Aruba kunt u een Quatracer huren. U kunt zo op een ander manier Aruba leren kennen.

Golfen

Aruba beschikt over 2 zeer mooie golfbanen: Tierra de Sol en Divi Golf